ANNONS
Återanvändningen av hushållens rivningsavfall ska förbättras

Återanvändningen av hushållens rivningsavfall ska förbättras

annons
ANNONS

Sveriges Byggindustrier och IVL Svenska Miljöinstitutet startar ett projekt för att öka återanvändningen av bygg- och rivningsmaterial från hushåll.

– Vi måste nå fler små- och medelstora företag. Dels för att få inspel på vad som behövs för att underlätta återanvändningen. Dels för att öka kunskapen om vilka hinder som finns i dag, säger Marianne Hedberg, miljöexpert, Sveriges Byggindustrier.

LÄS MER: Branschen vässar riktlinjerna för avfallshantering och resurseffektivisering

Hushållens bygg- och rivningsavfall behöver troligen sorteras bättre. Därför fokuserar projektet på material som ofta finns tillgängliga på återvinningscentraler och som huvudsakligen kommer från hushållens renoveringsarbeten.

– Det krävs medvetenhet om vilka krav man bör ställa när en byggentreprenör anlitas för mindre ombyggnationer och renovering, säger Marianne Hedberg.

Projektet Resursbank: Öka återanvändningen av bygg- och rivningsavfall från hushåll finansieras delvis av Vinnova och pågår fram till augusti 2020. En enkät kommer att skickas ut för att nå fler små- och medelstora företag.

Sponsrat innehåll från Abetong
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.