• onsdag , 24 april 2024


Thomas Betong investerar i ny fabrik i Heby utanför Uppsala

Thomas Betong investerar i ny fabrik i Heby utanför Uppsala

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Ökat hållbart byggande i Sverige innebär att efterfrågan på betongstommar stiger. Detta gäller särskilt i Stockholm-, Uppsala- och Mälarregionen där den politiska ambitionen är att snabbt accelerera bostadsbyggandet. För att möta marknadens behov investerar Thomas Betong nu 80 MSEK i en helt ny fabrik i Heby utanför Uppsala för produktion av prefabricerade skalväggar och plattbärlag. Efter sommaren 2017 sker de första leveranserna från den nya fabriken.

Tidigare i år lanserade Thomas Betong ett unikt system med innovativa produkter för platsgjutna stommar som innebär väsentligt minskat CO2-avtryck jämfört med konventionell stomme. Thomas MiljöstommeTM är en produktfamilj som baseras på att prefabricerade skalväggar, plattbärlag och balkonger levereras direkt till byggplatsen och kompletteras med tre olika produkter av fabriksbetong. Denna rationella och snabba byggmetod sänker CO2-avtrycket med upp till 30 procent och kortar dessutom byggtiden jämfört med konventionellt byggda stommar.

Thomas MiljöstommeTM passar för såväl bostads- som kontorshus och baseras på den platsgjutna teknikens koncept med dokumenterade egenskaper under husets hela livslängd.

Thomas Concrete Group har under de två senaste åren framför allt investerat i ett flertal nya betongfabriker i USA. Under våren stärkte bolaget också sin position i Mälardalen och Göteborgsregionen genom förvärv av ett antal fabriker.

”Vi är ett svenskägt familjeföretag och det är naturligt för oss att nu bygga vidare på vår svenska verksamhet. Koncernens ambition är att vara bäst i branschen. Strategin är fokuserad på tillväxt samt att öka vårt kundfokus. Vår växande hemmamarknad är mycket viktig”, säger Hans Karlander, VD och Koncernchef i Thomas Concrete Group AB.

”Denna investering är ett viktigt steg i vårt arbete med att bredda vårt kunderbjudande. Vår nya fabrik i Heby harmonierar med samhällets höga ambition om ett ökat hållbart bostadsbyggande”, säger Carina Edblad, VD Thomas Betong AB.

För ytterligare information kontakta:

Hans Karlander, VD och Koncernchef Thomas Concrete Group AB
hans.karlander@thomasconcretegroup.com
Telefon: 010-450 50 00

Carina Edblad, VD Thomas Betong AB
carina.edblad@thomasbetong.se
Telefon: 010-450 50 00

Om Thomas Betong AB:
Thomas Betong är ett svenskt företag med 60 års erfarenhet av att producera fabriks- och prefabricerad betong till både husbyggnad och anläggningskonstruktioner. Fabriksbetong tillverkas i 36 betongfabriker och prefabricerade betongelement kommer från två fabriker. Utöver betong erbjuder företaget bred service inom betongteknisk rådgivning, projektering, transport och pumpning. Antal anställda är 275, omsättning 1 miljard SEK (2015).

Thomas Betong ingår i svenska, familjeägda koncernen Thomas Concrete Group AB med verksamhet i Sverige, Norge, USA, Tyskland och Polen.
www.thomasbetong.se

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

Thomas Betong