Riksbyggen ökar andelen kvinnliga chefer

Riksbyggen ökar andelen kvinnliga chefer

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

En satsning på fler kvinnliga chefer inom företaget har gjort att Riksbyggen ökat andelen kvinnor i chefsposition med sex procent under de senaste fem åren.

Nästa steg blir att utöka andelen kvinnor som är chefer till 40 procent.

– För några år sedan satte vi upp målet att andelen kvinnor som är chefer skulle ligga på samma nivå som andelen kvinnliga anställda, 35 procent. Det är mycket glädjande att vi nått dit och samtidigt har vi satt en ny målsättning, att andelen kvinnor som är chefer ska vara 40 procent senast 2019, säger Karin Goddard, HR-chef på Riksbyggen.

Målet om 40 procent är enligt Riksbyggen ett steg på vägen till att i framtiden kunna öka andelen kvinnor som är chefer så att den motsvarar fördelningen mellan kvinnor och män för hela befolkningen. För att öka andelen kvinnor som är chefer har Riksbyggen har använt flera olika verktyg. Bland annat säger företaget att de har arbetat metodiskt i rekryteringsprocessen för att få fler kvinnor som är chefer, något som de menar har varit avgörande.

Annons

– Vi har också arbetat aktivt med ett nätverk för kvinnor som är chefer, det har varit en viktig framgångsfaktor. Det gäller också att tänka på vilka signaler vi sänder ut, är det till exempel män eller kvinnor på bilderna i rekryteringsannonserna, säger Karin Goddard.

65 procent av Riksbyggens anställda är män, främst är andelen män hög i yrkesroller som fastighetsskötare och drifttekniker. Företaget säger att de nu arbetar aktivt även med att öka andelen kvinnor i den här typen av yrkesroller.

 

 

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.