Nationellt vattenpris till VA-chef i Växjö

Nationellt vattenpris till VA-chef i Växjö

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Pehr Andersson, tidigare VA-chef på Växjö kommun, tilldelas det nationella VATTEN-priset av Föreningen Vatten.

Andersson får priset för sitt driv och engagemang i flera stora VA-projekt: nytt avloppsreningsverk, ny teknik för dagvatten och ny försörjning av dricksvatten.

”Pehr har under närmare 30 år verkat som VA-chef i Växjö kommun. Denna mansålder har Växjös VA-system reformerats i grunden. Under Pehrs ledning har VA-verket tidigt förmått nybygga ett högeffektivt centralt avloppsreningsverk med kvävereduktion för ökat behövligt recipientskydd, införa en nationellt respekterad dagvattenhantering och parallellt framtidssäkra en utsatt dricksvattenförsörjning. Allt i en miljö präglad av känsliga recipienter och dålig tillgång på råvatten. För sin tid och med de förutsättningar som rått är Pehrs insatser noterbara, han lämnar efter sig en viktig kommunal infrastruktur i utmärkt skick,” lyder motiveringen enligt den ideella och opolitiska Föreningen Vatten som varje år belönar en person eller grupp av personer som på ett betydelsefullt sätt främjat utvecklingen inom vattenvården.

Årets pristagare, som alltså blev Pehr Andersson, tillkännagavs i Stockholm på föreningens årsmöte den 15 mars.

Det känns mycket hedrande att få denna uppskattning efter 40 års miljöarbete varav 30 år i Växjö kommun. Jag har under min tid i Växjö fått förtroendet att leda arbetet med att bygga både avloppsreningsverket Sundet och vattenförsörjningen från Bergaåsen. Det har varit mycket stimulerande, men mest av allt har jag uppskattat samarbetet med alla engagerade medarbetare, säger Pehr Andersson.

Andersson har trappat ner från tjänsten som VA-chef men arbetar kvar i kommunen som specialist på VA-avdelningen.

Foto: Svenskt Vatten

 

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.