Miljonstöd till projekt om återbruk av byggmaterial i industriell skala

Miljonstöd till projekt om återbruk av byggmaterial i industriell skala

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

IVL-projektet Cirkulära produktflöden i byggsektorn – återbruk av byggmaterial i industriell skala är ett av de tretton projekt som får miljonstöd av Vinnova genom programmet Utmaningsdriven innovation.

Visionen för programmet ”Utmaningsdriven innovation” är att finansiera projekt som har internationell lyskraft och utvecklar hållbara lösningar som möter viktiga samhällsutmaningar. Inom programmet ges finansiering i tre steg och nu får 13 projekt finansiering med 92 miljoner kronor i andra och tredje stegen inom programmet.

– Projekten vi nu stödjer kopplar tydligt till globala hållbarhetsmål inom Agenda 2030, gör skillnad i människors vardag och skapar samhällsnytta och affärer genom innovationer, säger Charlotte Brogren, generaldirektör för Vinnova.

Inom Hållbar industriell utveckling ges 5,6 miljoner kronor i bidrag till Cirkulära produktflöden i byggsektorn – återbruk av byggmaterial i industriell skala. Projektet som bedrivs av IVL Svenska Miljöinstitutet ska utveckla innovativa tjänster, arbetssätt och en digital samverkansplattform som stödjer cirkulära flöden av byggprodukter.

Bidrag ges även till fyra projekt inom Hållbara attraktiva städer. 9,2 miljoner kronor går till Södertörnsmodellen (White arkitekter), 7,7 miljoner kronor till Future City Flow (Sweden Water Research), 4,5 miljoner kronor till Odlande stadsbasarer. Klimatsäkra, arbetsskapande odlingssystem i industriområden (Invest Stockholm Business Region) och 4,3 miljoner kronor går till Modell för inkludering av sociala nyttor i investeringar för stadsområdesutveckling (Trivector Traffic AB).

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.