De blev vinnare i Swecos idétävling om kollektivt resande

De blev vinnare i Swecos idétävling om kollektivt resande

Annons

En stilla stund på väg är en av vinnarna i idétävlingen för blivande arkitekter ”Framtidens kollektiva resande” som arrangerats av Sweco och Volvo Bussar.

Arkitektstudenterna bakom förslagen “En stilla stund på väg”, “Ta kontoret in till stan” och “Höjdpunkten är knutpunkten” fick den 13 juni fick ta emot pris på Swecos huvudkontor i Stockholm. Första priset gick till Yupeng Lian och Thianhai Lin från Chalmers tekniska högskola för förslaget “En stilla stund på väg”, ett resecentrum med “stor flexibilitet som kan möta flera av framtidens utmaningar,” lyder juryns motivering. Ett hedersomnämnande delades även ut till bidraget Min granne bussen.

Det vinnande bidraget En stilla stund på väg.

Det vinnande bidraget En stilla stund på väg.

Idétävlingen som Sweco och Volvo Bussar anordnat för blivande arkitekter syftar till att uppmärksamma vilka möjligheter elbussar ger till hur vi kan utforma en attraktivare och tryggare stadsmiljö. Uppdraget gick ut på att utforma ett förslag på en plats i staden där elbussar integreras med en byggnad eller utomhusmiljö på ett innovativt sätt som förenklar vardagen för resenärerna.

Min granne bussen av Ludvig Hofsten, Erik Eggeling och Alexander Rundlöf från Lunds tekniska högskola.

Relaterade artiklar

Leave A Comment