Årets arkitekt(h)en blev KAN-initiativet

Årets arkitekt(h)en blev KAN-initiativet

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

KAN-initiativet vann Årets arkitekt(h)en på Arkitekturgalan 2016 på Cirkus i Stockholm.

Initiativet KAN, är en kontaktyta för nyanlända arkitekter och ingenjörer, samt även utrikesfödda som varit i Sverige en längre tid men ännu inte haft möjlighet att möta branschen.

– Det här handlar inte om oss – det är så mycket större, säger Fatima Bentefour från Krook och Tjäder som tillsammans med sina kollegor Linda Bentefour & Niklas Thormark tog KAN vidare till Stockholm tidigare i år.

Vi verkar i en bransch som konstant söker efter nya kompetenta kollegor och lever i ett samhälle där utrikesfödda har svårt att komma in på arbetsmarknaden. Tanken med KAN är att skapa möten mellan arbetssökande och arbetsgivare för att bygga nätverk som förhoppningsvis leder till praktik eller anställning.

Vid den första KAN-träffen kom fler än 90 nya svenska arbetssökande arkitekter och ingenjörer och till dagens datum vet vi att minst 30 av dem fått praktikplats eller jobb. Detta tack vare det nätverk som skapats under KAN-träffarna.
Priset tilldelas grupper eller personer som, har skapat förutsättningar för att göra skillnad i samhället för arkitekturen och arkitekten gällande jämställdhets och mångfaldsfrågor. Som genom sin verksamhet aktivt främjar ett effektivt motverkande av diskriminering, främlingsfientlighet och rasism. Och som på ett inspirerande och kreativt sätt sprider och ökar kunskapen om hur mångfald och jämställdhet bidrar till samhällets utveckling och hur dessa perspektiv kan vara en del av vardagen.

Bild: Årets arkitekt(h)en (KAN-projektet) tar emot utmärkelsen på Cirkus scen. Från vänster Sofia Wendel och Joakim Kaminsky från Kjellgren Kaminsky samt Fatima och Linda Bentefour från Krook & Tjäder. Foto: Jonas Eriksson

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.