Alingsås tingsrätt i internationell arkitekttävling

Alingsås tingsrätt i internationell arkitekttävling

Annons

Alingsås tingsrätt, som förra året fick en tillbyggnad i zink och plåt av Tengbom, har gått vidare i WAF Awards, i kategorin Civic and Community.

Den anrika byggnaden från slutet av 1800-talet skulle göras om. Fritz Olausson och Magnus Almung på Tengbom föreslog en byggnad helt i zink. Det blev ett vinnande koncept. Förra året vann Tengbom Plåtpriset för omvandlingen av byggnaden. Nu har arkitekterna chans att vinna pris i World Architecture Festival.

– Huset är skissat helt i 3D, designen är lekfullt inspirerad av den äldre byggnaden och materialvalet stärker och förtydligar båda två. Fantastiskt roligt att man vågade fullfölja våra ritningar och att det nu uppmärksammas och även bedöms kunna inspirera fler, säger Fritz Olausson, arkitekt.

– Det är väldigt kul att ett mindre projekt i en mindre stad uppmärksammas internationellt. Och att god formgivning och genomarbetad materialbehandling hamnar i strålkastarljuset, säger Magnus Almung, arkitekt.

De nominerade i WAF Awards finns över hela världen och de två vinnarna kommer att presenteras den 17 november vid en gala i Berlin.

Foto: Tengbom

Läs mer: “Byggnaden skulle utstråla respekt, historia och tradition och då kändes zink som rätt material” – Fritz Olausson berättar om tillbyggnaden av Alingsås tingsrätt

Relaterade artiklar

Leave A Comment